vrijdag 28 september 2012

Donderdag 27 september: Naar Washington - are we in trouble?

Vroeg opstaan (nou ja, om 6 uur, dat valt nog mee), laatste spullen pakken, Marijke wakker gemaakt om afscheid te nemen, en dan lopend naar het station. We hebben een stoptrein, met als voordeel dat we niet over hoeven te stappen. Op Schiphol gaat alles voorspoedig. We moeten de boardingpassen nog printen want dat lukte thuis niet - schijnt vaker voor te komen bij United - en als we door de paspoortcontrole zijn gaan we eerst op zoek naar een ontbijt. Om alvast in de stemming te komen besluiten we het Breakfast Menu van de MacDonalds te nemen. Niet echt gezond denk ik, en dat wordt niet de enige ongezonde voeding van deze dag.
De vlucht is lang (9 uur) en niet enerverend. Bij aankomst op Dulles gaat alles weer vlot, ook bij Immigrations geen lange rijen. We krijgen hier veel vragen, over het aantal keren dat we naar de VS zijn geweest, over onze route, en de officer wil ook onze retourtickets zien. Als we klaar zijn liggen de koffers al op de band en lopen we naar de shuttlebus om naar Alamo te gaan. Daar krijgen we een discussie over het type auto (we hadden via usareisen.de een duurder type midsize SUV gehuurd, maar die categorie kent Alamo niet) maar uiteindelijk krijgen we toch een mooie wagen mee (Toyota RAV). Extra verzekeringen afgewimpeld en we kunnen op weg. Martin heeft een kaartje uitgeprint voor de route naar het hotel en we rijden er zo naar toe. De Holiday Inn ligt in Arlington, vlak bij een metrostation en tegen Washington aan. De kamer is ruim, en we hebben een  mooi uitzicht. We zijn geland om 2 uur en het is nu 4 uur (10 uur in Nederland). We zijn nog fit genoeg om naar Washington te gaan, dus nadat we ons opgefrist hebben pakken we de metro. We kopen een kaart waarvoor we 5 dollar borg betalen. We verwachten dat er wel uit te halen; met losse kaartjes moet je per rit een dollar extra betalen.
We stappen uit vlak bij het Witte Huis en lopen naar de Mall. Op de plattegrond leek het allemaal dichtbij maar de afstanden zijn groot. We lopen langs het Washington Monument en dan richting Lincoln Memorial. Op weg daarnaartoe passeren we de WW II Memorial. Hier zien we de eerste herfstkleuren tussen al het groen. Een groepje oudere, Amerikaanse dames, is hun reisleidster kwijt. Die komt er net aanlopen. Are we in trouble? vraagt een van de dames. Nee, het valt mee.

Op weg naar het Lincoln Memorial lopen we langs het indrukwekkende Korea memorial.
 Het is al bijna donker nu. Gelukkig is Lincoln goed verlicht, maar het Vietnam Memorial waar we daarna nog langslopen is niet meer goed zichtbaar. Het is nu bijna half 8 en we besluiten dat we geen zin hebben om nog naar een restaurant te gaan, we willen even een snelle hap en dan naar bed. Vlakbij de metrohalte vinden we de Five Guys waar we een hamburger en een hotdog nemen. En zo eindigt de dag zoals hij is begonnen, met een ongezonde maaltijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten