donderdag 11 oktober 2012

Donderdag 11 oktober. Op jacht naar vuurtorens


Bij de Best Western is het ontbijt inbegrepen. Het buffet heeft warme en koude gerechten, en we kunnen er dan ook wel weer even tegenaan als we klaar zijn.

We hebben een geweldige dag uitgezocht voor de vuurtorens, het is een stralende ochtend, hoewel het wel erg fris is. Vlakbij Portland zijn twee vuurtorens. We rijden eerst naar de Portland Headlight.  Je kunt om de vuurtoren heenlopen en er is een museum, dat echter nog niet open is als wij er zijn. In de verte zien we nog een vuurtoren op een eilandje.


De Portland Lighthouse is beroemd, en dat is te merken aan het aantal bezoekers; als wij weggaan komen er net twee bussen aan met bezoekers. Fijn dat we er net op tijd waren.

Vervolgens rijden we naar de Two Light Lighthouses. Hier is een Statepark dat naar de vuurtorens genoemd is. Voor het bekijken van de vuurtorens hoef je echter niet naar het Statepark te gaan (die entreekosten kun je je dus besparen), maar sla je linksaf. Bij de kust zien we slechts één vuurtoren, de andere is blijkbaar niet meer in gebruik en is alleen via een zijweg te zien. Deze vuurtorens zijn particulier bezit en je kunt ze dus alleen van een afstandje bekijken.


De volgende stop is de Neddick Lighthouse, vlak voor York. De ligging van deze vuurtoren is prachtig. De vuurtoren ligt op een eilandje. Je kunt niet op het eiland komen, maar we zien wel een soort lift vanaf de kust naar het eiland.
We vertrekken daarna richting Boston. Het eerste stuk rijden we over een scenic route langs de kust. Daarna rijden we via de I95 naar het zuiden. We hebben onderweg nog één stop gepland en wel een bezoek aan Salem. Dit plaatsje is beroemd door de heksenprocessen die hier eind zeventiende eeuw gehouden werden. Een twintigtal mensen werd beschuldigd van hekserij, veroordeeld en opgehangen. Ook een aantal honden legde het loodje. Dat waren ook betoverde heksen. Het hele heksengedoe hield pas op toen iemand de vrouw van de gouveneur beschuldigde. Deze stelde daarop dat hekserij niet bestond en dat was het einde van het hekserijgedoe in Salem.

De gouverneur had het verkeerd. Hekserij in Salem bestaat nog steeds. Dat denken wij tenminste, want als we de afslag naar Salem willen nemen - volgens onze AAA-kaart is dat afslag 47 - , dan is deze verdwenen. Dat moet tovernarij zijn. Weggetoverd. We zien wel afslag 48 en even later afslag 46, maar geen afslag 47. We nemen daarop  maar de afslag 46 in de hoop dat hij ons naar Salem brengt, maar dat is vergeefse hoop. Hij brengt ons via de SR1 richting Boston. De door de Martin Martin voorbereide route richting ons hotel - die ging via de I93 - kunnen we prompt weggooien, maar zowaar leidt de Martin Martin, mede dankzij de AAA-kaart van Boston, ons toch naar ons hotel in Cambridge, een drukke voorstad van Boston. Hier hebben we een Best Western geboekt die op tien minuten lopen ligt van het eindpunt van de rode metrolijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten